Tages i Söndraby, Oppmannavägen 480, 291 57 Arkelstorp, 070-537 13 89, [email protected]

Clematis "Paul Farges"

  • 199 kr

Upptäck den charmiga Clematis "Paul Farges", även känd som SUMMER SNOW, en stjärnclematis som för med sig en bris av lantlig romantik till din trädgård. Denna s

Dela

Upptäck den charmiga Clematis "Paul Farges", även känd som SUMMER SNOW, en stjärnclematis som för med sig en bris av lantlig romantik till din trädgård. Denna skönhet har sitt ursprung i Ukraina och bjuder på öppna, stjärnformade blommor i en drömmande krämvit nyans. Varje blomma mäter imponerande 4-5 cm i diameter och pryds av upp till sex tepaler med matchande krämvita ståndare, som sprider en subtil doft.

Från sensommaren till hösten kan du njuta av dess spektakulära fröställningar, vilka lämna ett minnesvärt intryck i din trädgrårdsdesign. Med en höjd på ca 4-7 meter är Clematis 'Paul Farges' perfekt för att klättra upp längs väggar, stolpar och pergolor eller som ett levande inslag i stora buskar och träd. Dess skuggtålighet gör den också till ett utmärkt val för mindre soliga platser.

Denna mångsidiga växt blommar generöst från tidig sommar tills frosten anländer, och du kan välja att beskära den på våren för att stimulera en kraftigare tillväxt och rikare blomning. Alternativt kan du låta naturen ha sin gång då, tack vare dess robusthet, kommer den att blomstra rikligt än om du inte beskär den alls.

Med utmärkelser som RHS Award of Garden Merit 2002, är detta en beprövad favorit bland trädgårdsmästare över hela världen.